keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lomailijan tunnustukset vol. 2

Eli sitten lomaliikunnoista. Kuten aiemmin jo paljastinkin, niin lomaviikko ei suinkaan tarkoittanut lomaa liikunnasta. Aivan tavoitteeseen (eli täysiin salitreenikertoihin) en yltänyt, mutta hyvillä mielin ehdin silti käydä hikoilemassa muuallakin kuin aurinkotuolissa useaan otteeseen.

Haasteen neljä ensimmäistä viikkoahan menivät kaavalla 3 salitreeniä + 1 ryhmäliikunta per vko (+ mahdolliset kävelylenkit päälle).

Lomalla ryhmäliikuntojen tilalle tulivat aamuaerobiset, joita oli kiva käydä juoksentelemassa Miamin South Beachilla tai Oasis of the Seas -laivan ympäri kulkevalla ulkojuoksuradalla. Kumman harva laivan 6200 matkustajasta hyödynsi mahtavaa juoksurataa, joten melkoisen rauhassa sai kehää kiertää ja imeä itseensä meren tuoksuja.



Lisäksi laivalla oli tarjolla muitakin mahtisaktiviteetteja kuten golffausta, seinäkiipeilyä, pingistä, korista ja futista - täysin maksutta! Itse ihastuin pöytäpingikseen sekä surffailuun.


  
Lisäksi rakas sulhoni oli mennyt ja ostanut minulle synttärilahjaksi sukelluksen Coki Beachilla St. Thomasilla. Etukäteissukelluskokemusta ei ollut, joten jännitti ja pelotti, mitä pinnan alla oikein piilisi, missä kohtaa happiletku irtoaisi ja milloin keuhkot, nenä ja korvat mennä paukkuisivat puhki pahki puks paks. Mutta jännitystiloista huolimatta nousin takaisin pintaan elollisena olentona, ja taisinpa samalla menettää sydämeni kyseiselle lajille (EDIT: vain kuvainnollisesti!).






Myös laivan sali tuli tutuksi, sillä sieltä löytyi kuin löytyikin miltei kaikki ohjelmassani tarvittavat laitteet ja vempeleet. Ainoastaan tangot puuttuivat, mutta käsipainoilla liikkeet sai suoritettua tekniikan juurikaan kärsimättä. Tein yhden salitreenikerran kokonaisena (n. 1h 15 min), mutta muilla kerroilla jaoin ohjelman kahtia käsi- ja jalkapäiviin, jolloin yhden treenikerran kestoksi tuli inhmillisempi 45 min alku- ja loppuverryttelyineen ja sain samalla junailtua itseni salille kahden päivän sijasta neljänä päivänä.

Yhteensä suoritin siis saliohjelman haasteen 4. ja 5. viikoilla kaksi kertaa/ vko.








4 kommenttia:

  1. Hei, itse kanssa reissuun laivalla lähdössä ja treenaaminen siellä kiinnostaisi myös ja siitä kysymyskin. Eli joutuuko laivalla juostessa (juoksuradalla) väistelemään muita ihmisiä (patsastelijoita / maisemien ihalijoita)? vai pystyykö juoksemaan reippaasti koko ajan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mun ei ainakaan tarvinu väistellä matkalla ketään - juoksurata oli sen verran leveä onneksi, että hitaampien ohi pääsi kätevästi toiselta kaistalta. Ja ihmettelin muutenkin, miten vähän juoksuradalla oli menijöitä, vaikka risteilijöitä oli koko paatissa sen 6000. Ehkä kymmenisen juoksijan kanssa sai aina jakaa koko baanan.

      Ja ne maisemien ihailijat parkkeeras yleensä muille kansille/ juoksuradan viereen varatuille tuoleille ihastelemaan meren liplatusta :)

      Poista