keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lomailijan tunnustukset vol. 1

Kuulun niihin taablaajiin, jotka eivät pysty lomallakaan olemaan erossa liikunnasta. Päinvastoin: lomalla on kahta kätevämpää ja rennompaa lähteä liikkumaan, kun työjutut eivät surraa päätä pökerryttämässä eikä tarvitse käyttää aikaa arjen rutiineista huolehtimiseen. Lisäksi lomalla tulee yleensä (kuten nytkin) nukuttua rutkasti enemmän kuin tavallisesti, minkä ansiosta keho palautuu paremmin, naamaa koristaa mairea kestohymy ja motivaatio huitelee huipussaan.

Toisaalta kuulun myös niihin, joille käsite "herkkuyliannostus" on täysin tuntematon, aivan hepreaa, jotain absurdia eli silkkaa mahdottomuutta. Arjen suhinoissa herkuista on huomattavasti helpompi kieltäytyä kaiken kiireen keskellä, mutta auta armias kun kyseessä on loma! Ja seisovat pöydät! Buffetit! Ja vieläpä all inclusive -risteily! Kuka nyt pystyisi sanomaan ei esimerkiksi näille kiusankappaleille:





Onnekseni all inclusive ei tarkoittanut pelkkiä herkkuja vaan halutessaan oman annoksensa sai koostaa terveellisemminkin. Tarjolla oli aivan kaikkea mahdollista kaurapuurosta, kylmäsavulohesta, hummerista ja pähkinäsekoituksista lähtien. Vain rahka puuttui!











Aamupalarakkauteni voi näköjään aistia äskeisistä kuvista, sillä suurimman osan kuvissa olevista väripläjäyksistä sisäistin heti herättyäni. Vaikka söinkin pääasiassa hyviä raaka-aineita, protskua ja hedelmiä, myönnän napostelleeni joka päivä jotakin ylimääräistä. Silti - koska kyseessä oli loma, en antanut sen liiemmin häiritä vaan kiskoin napaani huoletta kaiken, mitä mieli teki (luojan kiitos mieleni on sellaista laatua, ettei esim. ranskalaisia, hamppareita tai pekonisuikaileita tehnyt edes mieli). Myös ravintovalmentajamme Tea antoi ennen matkaa siunauksensa lomasyöpöttelylle, mikä helpotti kummasti omaa lomafiilistä.

Ateriarytmistä en pystynyt pitämään kiinni, sillä jotenkin vain ajauduin lätkimään esim. aamupalalla lautaseni niin täyteen kaikkea, etten kerta kaikkiaan voinut kuvitella syöväni mitään vielä kolmenkaan tunnin päästä. Pienen lomaturvotuksen sain kyllä aikaiseksi, mutta koska en pelkästään lepäillyt viikkoa laakereillani, olen toiveikas ensi viikon inbody-mittauksen suhteen.

Pian lisää lomapaljastuksia - tällä kertaa liikuntojen osalta.

1 kommentti:

  1. Oi, ihanalta näyttää teän loma ja ruoat ja sinä ja kaikki! :)

    VastaaPoista