lauantai 15. helmikuuta 2014

Ruokavaliopäivitys ja minäkuvotus

Perjantaina sain jälleen kunnian asettua lopen uupuneena iki-ihanaiseen Hypoxipömpeliin loikoilemaan. Aina yhtä aurinkoinen Tea asetteli paineet kohilleen ja jututti minua samalla kolmen viikon haastefiiliksistä.

Ja fiiliksethän olivat - ja ovat edelleen - pienoista väsymystä lukuun ottamatta aivan mahtavat! Nautin treeneistä toden teolla, viihdyn haasteporukassa, huomaan muutoksia kropassani ja koen päivittäin onnistumisen tunteita saliohjelmani kanssa, kun huomaan, että esimerkiksi leukojenveto sujuu pykälää pienemmillä avustuksilla. Myöskään motivaatiossa ei ole mitään vikaa, sillä olen saanut kaipaamaani uutta puhtia liikkumisiini ja ajatus salille lähtemisestä saa aikaan pelkästään positiivisia mielleyhtymiä.

Näiden fiilis- ja motivaatiokuulumisten jälkeen vuorossa olikin sitten hankalampi juttu: Tea "pakotti" minut peilin eteen pällistelemään itseäni treenivermeissä - eikä siinä vielä kaikki: samalla piti lausua ääneen muutama tai edes jokunen  positiivinen asia itsestä eli kehua itseä, i t s e ä! Ja voin kertoa, että olipahan muuten hankalaa. Oli naurettavan paljon helpompaa nähdä itsessä parannusta vaativia, kehitettäviä puolia kuin jotakin, johon olisi tällä hetkellä tyytyväinen. Itsekriittinen - sinä, minä, mekö?

Vaikka itsen kehuminen tuntui lähes ylitsepääsemättömän hankalalta, teki pieni käskytys minulle hyvää. Tean suusta pääsi muutenkin monta painavaa, tärkeää ja totista totta olevaa kommenttia liittyen omaan hyvinvointiin, minäkuvan parantamiseen ja itsensä hyviin puoliin keskittymiseen. 

Vakavien aiheiden jälkeen Tea käänsi keskustelun herkkuhiiren lemppariaiheeseen eli syömäsyöminkisyöpöttelyyn. Ja pläjäyttipä hän eteeni myös uuden, entistä ehomman ruokavalionkin, joka sisältää tällä kertaa yhteensä kuusi ateriaa: aamipalan, välkkärin, lounaan, kakkosvälkkärin, päivällisen sekä iltsikan. Myös protskujen ja hiilarien määrässä tapahtuu muutoksia, mutta kerronpas niistä taas seuraavassa postauksessa enemmän. Kokonaisuudessaan päivittetty ruokavalio näyttää mielestäni lupaavalta, namikilta ja toimivalta. Odottelen jo innolla uusien munakasreseptien testaamista! Kurnauskis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti