keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Uusi, huikea treeniohjelma!

Hei, nythän on hyvä hetki kertoa ekoista treenitunnelmista, kun on pohjalla eilinen makoisasti eritoten yläraajoissa kihelmöivä PT-tunti ja tämänpäiväinen, aikamoisen intensiivinen ryhmäliikuntatunti. Kädet väpättäen yritän osua oikeille näppäimille.

Eli eiliseen. Sain siis elämäni ekaa kertaa hyppysiini PT:n minulle varta vasten suunnitteleman treeniohjelman. Vaikka vankkoja etukäteiskuvitteluja ei liiemmin ollut, niin uusi ohjelma yllätti silti minut täysin! Mielessäni oli käväissyt joku kunnon möhmömössikkämörssäritreeni, jossa tankoon ladattaisiin kymmeniä kiloja raavasta rautaa ja selkä, polvet sekä muut mahdolliset kehoa koossa pitävät osaset senkun naksua paukkuisivat, mutta vastassa olikin jymy-yllätys: toiminnallinen treeni, jossa keskityttäisiin keskivartalon hallintaan, oikeisiin liikeratoihin ja kropan lihastasapainon saavuttamiseen. 


Antakoon priimalaatuisten kuvien puhua puolestaan. 

 


Alkulämmittelyjen jälkeen pääsin tekemään valakyykkyjä. Alaselkä sai tuta!




Askelkyykyn + kierron jälkeen pistoolikyykkäsin. Tasapainon kanssa oli hieman hakemista, mutta ehkä tämäkin uusi tuttavuus sujuu ensi kerralla paremmin :)


Ja sitten aina yhtä nannat punnerrukset. Erikoisherkkuna joka puolelle heiluva bosu käsien alla (au). 


Punnerrusten jälkeen porhallettiin toisen "ehdottoman lempparini" pariin eli leuanvetotangolle (auau). Ja jotteivät kädet olisi ihan toimettomiksi jääneet, saivat ne kyytiä vielä pystypunnerrustenkin merkeissä.



Ja taas jotain täysin uutta: soutu TRX-köysillä. Joku jännä selkälihas (jota minulla ei kuulemma vielä runsaasti ole) olisi tässä tai ainakin leuanvedoissa kovasti avuksi.


Ja lopuksi vielä kyytiä vatsabalkaneille TRX-voimarullauksella, TRX-lankkurutistuksella ja terapiapallolla.


Emme tehneet Villen kanssa edes kokonaisia sarjoja (sarjoja olisi kuulunut olla 2-3/ liike ja toistoja 10-20/ liike), mutta silti olo oli treenin lopuksi autuaan nuutunut. Aikaa treeniin kului alku- ja loppulämppineen reipas tunti.






Treenin jälkeen omalla digitsempparillani oli ilahduttavia uutisia. Kannustusviestit motivoivat pitämään sykemittarin paristot paikoillaan useamminkin :) Kaloreita edellä mainitun kapistuksen mukaan kulutin melkein 700, joista rasvojen osuus oli n. 40 %. 

Illalla maistui oman kotikokkini taikoman ruoan lisäksi mojova rahkaherkku. Ja uni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti