maanantai 27. tammikuuta 2014

Kuntohaastehaaveita ja kaurapuuroa



Eräänä kauniina lauantaiaamuna istuin keittiön pöydän ääressä pyhän kolminaisuuteni - lehden, maitokahvin ja puurolautasen kanssa - ja sisäistin aamupalaa suuhun lappaessani muutakin kuin kauraleseitä: lehdessä mainostettiin Huuman tammikuussa starttaavaa kuntoiluhaastetta. Luin mainoksen ja ehkä vähän jopa intouduin, mutta en nostanut asiasta sen suurempaa metakkaa. Työpaikan kahvipöydässä taisin yhdelle työkaverilleni haasteesta hihkua, mutta en rohjennut olla kovin tosissani oman ilmoittautumiseni kanssa.
 
Tammikuu sen kuin jatkui, enkä saanut kuntoiluhaastetta karistettua mielestäni – enkä jälkikäteen ymmärrä, miksi olisi pitänytkään. Ehkä ajattelin, etten kuitenkaan pääsisi mukaan projektiin, jonne riittäisi muitakin parempia, ylivoimaisempia, päämäärätietoisempia ja toinen toistaan räiskyvämpiä hakijoita. Omaan jahkailuun täysin kypsyttyäni ja omista kuntoilutavoitteistani sisuunnuttuani naputtelin kuitenkin hakemuksen koneelle.

Ja tässä sitä ollaan!

En aluksi ollut uskoa innostuksesta punastuneita korviani, kun Iskelmäradiosta soitettiin ja kerrottiin, mikä mäihä minulla oli käynyt. Yritin siinä sitten opettajainhuoneessa sopertaa radiotoimittajalle ensimmäisiä häkellyksen- ja jännityksensekaisia tunteitani ja toivoin, etten kuulostaisi aivan apinalta. Kilometrin mittainen hymy kasvoillani huitelin työpaikalta kotiin ja hehkutin koko illan miehelleni, miten ”upeetasiistiimahtavaa” ja ”ihansikakivaa” sekä ”mietinytmitenhuikeeta” tämä kaikki – Huuma, haaste ja elämä yleensäkin – oikein oli. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti