torstai 30. tammikuuta 2014

Mitäs sitten syödään?

Sain tänään ihanan Hypoksailun ohessa Tealta osviittaa herkkuhiireilyn hallintaan. 

Kas näin.




Ruokavalion runko näyttää siis tutulta ja turvalliselta: aamulla (aina) puuroa, lounaalla kanaa, välipalalla protskua, päivällisellä lihaista puolta ja iltapalalla rahkaa (tai leipää?!). 

Nykyiseen ateriamalliini verrattuna suurin ero on lämpimien sapuskojen määrässä: niitä pitäisi jatkossa olla kaksi per päivä. Nykyäänhän hotkin työpäivinä lounaaksi useimmiten esim. kanasalaatin. Lisäksi molemmilla lämpimillä aterioilla pitäisi sisäistää nykyistä enemmän hiilareita kasvisten ja riisin muodossa. Sen sijaan hyvät rasvat (kuten pähkinät) on molemmista pääruoista jätetty kokonaan pois, mutta niiden saanti on onneksi turvattu muiden aterioiden yhteydessä. Myös proteiinin kokonaismäärä on uudessa ruokavaliossa aiempaa pienempi, sillä normaalisti olen pupeltanut aamullakin kokonaisen purkin (250g) raejuustoa tai rahkaa aamutuimaan, kun sitä uudessa valiossa näyttää olevan vain 50g. 

Myös kokonaiskalorimäärään tulee näköjään muutoksia. InBody-mittauksen mukaan kehoni kuluttaa ihan vain levossa 1541 kcal/pvä, joten miinuskaloripäiviä tulee ropisten, jos syön päivittäin vain ruokavalion osoittamat max. 1805kcal. Pitää vielä huomenissa varmistaa, kävikö tässä joku viba, vai mennäänkö tarkoituksella miinuksen puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti